Tips på romantiska restauranger i Krakow

Det finns mycket god mat i Krakow, både lokala maträtter och internationellt cuisine. Du har flera valmöjligheter för en romantisk måltid, med både något gott att äta och en romantisk atmosfär.

Restaurang Sasiedzi är en traditionell restaurang som ligger i de judiska kvarteren. De satsar på god husmanskost som grytor och långkok. Vad de också är bra på är viner, med en sommelier som alltid är redo om du vill ha råd. På sommaren kan du sitta ute på verandan, full med blommor, för en romantisk måltid med en perfekt kombination av vin och mat.

För argentisk romantik bokar du in ett bord på Pimiento. De har flera trevliga restauranger, men den i Gamla stan har en helt fantastisk trädgård. Här sitter du omgiven av buskar och blommor, för en alldeles speciell, romantisk känsla. Fokus ligger på kött, men de är även flera goda vegetariska alternativ.

Garden Restaurant har mycket god mat. Du kan sitta utomhus, med blommor och parasoll. En genuin atmosfär som lämpar sig alldeles utmärkt för en dejt.

Restaurang Wierzynek är Krakows (kanske även Europas) äldsta restaurang, från 1300-talet. Den är unik med sina fyra våningar och stora kapacitet. Men atmosfären är romantisk och mysig, för restaurangen är uppdelad i åtta matrum. Inredningen är gammalmodig och elegant, en alldeles speciell upplevelse.

Vill du prova på modern, polsk mat i en mysig atmosfär så är Art Restaurang ett bra val. Elegant inredning och en innovativ meny. De lägger vikt på lokala råvaror och maten planeras enligt säsongens specialiteter. Deras vinkällare är välfylld och om du så önskar så hämtar de dig vid hotellet i en Rolls Royce.

Enkel och smakfull inredning finner du på Albertina restaurang och vinbar, med Medelhavsinspirerad meny. Kombinera det med ett av deras många viner, de ger dig gärna råd om vad som kan passa bäst.