Tips på bra ställen för frukost i Berlin

Om du befinner dig i Berlin en morgon och är på jakt efter ett riktigt bra frukostställe kommer här fyra tips. Alla dessa garanterar en bra start på dagen.

Hallesches Haus
När du går in genom de välvda valven blir det uppenbart att Hallesches Haus är värt ett besök. Det före detta postkontor som cafeét är beläget i är en fantastisk byggnad i rött tegel från 1902. Kanske har de också stadens bästa äggröra.

Isla Coffee Berlin
Strax utanför U-Bahnstationen Boddinstraße ligger Isla Coffee Berlin, ett ljust och luftigt kafé som förespråkar hållbarhet genom att man försöker tänka cirkulärt och använda överskott från t ex kaffekokning i andra proudkter, den använder också råvaror som kommer från småskaliga lokala producenter och som är i säsong. Testa gärna deras French toast med getost och honung eller deras rödbetsricottabröd.

Hallmann & Klee
Om du vill gå till en en traditionell tysk restaurang är Hallmann & Klee intill det historiska Rixdorf (den lilla kullerstensbelagda byn mellan Karl-Marx-Straße och Sonnenallee i Neukölln) ett bra val. Här serveras ostar, ett urval av sylt, brötchen (små brödrullar), ägg och pannkakor. Med sin luftiga interiör som blandar det traditionella med retro- och hipsterkänsla är Hallmann och Klee ett hett objekt på helgerna - se till att komma in tidigt eller boka ett bord, för det är ofta fullsatt redan vid 10-tiden på morgonen.

Akroum Snack
Denna oansenliga deli på Sonnenallee serverar traditionell libanesisk frukostmat och förbises ofta till förmån för de ständigt populära Azzam och Al Andalos på andra sidan gatan, vilket innebär att du kan undvika köerna samtidigt som du får samma kvalitet. Prova deras fatteh och ett av deras färska flatbreads. Fatteh är en kikärts- och yoghurträtt med krispigt stekt bröd och med färsk mynta. Man får mycket mat här och den är väldigt prisvärd.