Tips på bra områden i Amsterdam att bo i

Det är alltid bra att planera en resa lite grand och tänka efter vad du vill göra. Bland annat kan detta hjälpa dig välja hotell, eftersom du ju vill ha god kommunikation till de platser du vill besöka. En del vill ha gångavstånd till sevärdheter, medan andra helst vill bo på en lugnare plats. Vissa föredrar att ha nära till restauranger och annat roligt som de besöker på kvällarna. Allt bero alltså på vilken sorts semester du planerar i Amsterdam.

De Wallen- Vallarna
Detta område kallas också för The red light district och är känt för sitt häftiga nattliv, här finns gott om restauranger och nattklubbar. Dagtid har du ett stort antal butiker för shopping samt museer och marknader i närheten. Området är dock långt ifrån familjevänligt eftersom detta är Amsterdams centrum för prostitution.

Museumplein
För den som vill bo i närheten av de flesta museer är detta torg strax utanför vallgraven ett bra alternativ. Det ligger i Oud-Zuid och kan också erbjuda flera fina restauranger och lite lyxigare hotell. Riksmuseet med bland annat Rembrandts målningar finns här, samt van Gogh museet.

Grachtengordel
Amsterdam är känt för sina kanaler, och i detta område har de flesta hotell fin utsikt över dessa. Både byggnaderna och kanalerna är flera hundra år gamla och finns med på UNESCO:s lista över världsarv. I området ligger också Anne Franks hus som de flesta vill besöka.

Plantage
För barnfamiljer kan detta vara ett bra val. Det ligger i östra delen av staden i närheten av Artis zoo, ett av Europas äldsta djurparker. Ett stort grönområde med botaniska trädgårdar, samt Rembrandts hus som idag är ett museum. Vondelpark i de södra delarna av Amsterdam är också härligt precis i närheten av den stora parken. Lekplatser, konserter i det fria och mycket annat ute i det gröna ger alla chansen att slappna av.