6 tips för dig som vill resa billigt

Om du älskar att resa men hatar att spendera pengar kommer här några tips på hur du kan resa billigt.

Resa under lågsäsong
Det är då priserna för flyg och boende vanligtvis är lägre. Undvik till exempel att resa till populära resmål under sommarmånaderna när alla är på semester. Planera istället din resa för våren eller hösten när det är färre turister.

Använd kollektivtrafik
I de flesta europeiska städer är kollektivtrafiken effektiv och relativt billig. Detta är ett bra sätt att spara pengar när du är i större städer. Ska du stanna på samma plats länge kan det löna sig med olika sorters periodkort. Ska du bara stanna några dagar finns ofta speciella turistpass där det även ingår andra saker som t ex entré till museer.

Bo på vandrarhem eller billiga Airbnb's
Vandrarhem är ett utmärkt alternativ för ensamresenärer eller par som vill spara pengar på boende. Likaså kan man hitta rum och liknande på Airbnb som kan vara riktigt billiga. Dessutom kommer du att träffa nya människor från hela världen och få med dig minnen som du aldrig hade fått på ett vanligt hotell.

Gratisevenemang
Ett annat sätt att spara pengar när du reser är att planera din resa runt gratisevenemang. Festivaler, konserter och andra offentliga evenemang är ofta antingen gratis alternativt så kostar de väldigt lite. Detta kan vara ett kul sätt att uppleva en ny plats utan att spendera mycket pengar.

Laga din egen mat
Att äta ute är en av de dyraste delarna av att resa, så om du kan laga din egen mat sparar du mycket pengar. Det är också kul att handla mat i samma affärer som de som bor i staden, det gör att man känner sig som en invånare snarare än turist.

Sitta på ett café och studera folklivet
Många kaféer erbjuder gratis wifi och bekväma sittplatser i ubyte mot att du köper en kopp kaffe. Det gör att caféer är den perfekta platsen att studera det lokala folklivet. Att bara spendera några timmar på ett kafé lära dig mycket om den lokala kulturen.