Sivotas stränder

Sivota är en pittoresk och charmig by belägen på den grekiska nordvästkusten strax norr om Parga som lockar många resenärer med sin skönhet och avslappnade atmosfär. Omringad av grönskande kullar och vackra stränder, erbjuder Sivota en idyllisk tillflyktsort för alla som är ute efter en lugn och harmonisk semester.

När du promenerar genom byns smala kullerstensgator möts du av traditionella stenhus med blommiga balkonger och bougainvillea som klänger upp längs väggarna. Tavernor och små kaféer ligger utmed hamnpromenaden, där du kan avnjuta en kopp grekiskt kaffe eller en härlig måltid med utsikt över det turkosa havet.

En av Sivotas största attraktioner är dess fantastiska stränder. Här är några av de mest omtyckta stränderna runt Sivota.

Bella Vraka
Denna vackra sandstrand är en av de mest kända i området och kan nås via en smal landtunga från närliggande ön Mourtemeno. När tidvattnet är lågt skapar det en magisk känsla av att gå på vattnet när du korsar landtungan. Bella Vraka är omgiven av kristallklart vatten och erbjuder en perfekt plats för snorkling och simning.

Mega Ammos
En bred sandstrand som är populär bland både lokalbefolkningen och turister. Mega Ammos erbjuder solstolar, parasoller och en strandbar där du kan njuta av svalkande drycker och snacks. Havet här är lugnt och barnvänligt, vilket gör det till en idealisk plats för familjer.

Zeri
Denna lilla och mer avskilda strand ligger i en skyddad vik med turkost vatten och mjuk sand. Omringad av klippor och pinjeträd är det en perfekt plats för de som söker lugn och ro. Här hittar du även en charmig taverna som serverar läckra grekiska rätter.

Karvouno
En annan lugn och pittoresk strand som nås genom att följa en slingrande väg genom olivlundar och pinjeträd. Karvouno är en stenstrand med några små sandiga områden och en liten taverna där du kan smaka på lokala fisk- och skaldjursrätter.

Pisina
Det kristallklara vattnet i Pisina är en fantastisk plats för snorkling och simning, och den omgivande naturen ger ramar in stranden på ett fint sätt.