Votsalakia på Samos

Ön Samos i Grekland är ett vackert och populärt turistmål. Ön ligger i Egeiska havet och är känd för sina fantastiska stränder, klara vatten och vänliga människor. Besökare på ön kan njuta av massor av aktiviteter som att simma, sola, vandra och utforska de många byarna och städerna.

På Samos hittar man också Votsalakia, som från början bara var en strand, men som nu är ett litet samhälle med en handfull barer, tavernor och caféer. Votsalakia är den perfekta platsen på Samos om du letar efter en avkopplande semester fylld med god mat, bad och lugn och ro.

Här kommer tre tips på ställen att besöka utmed stranden.

Tavern Loukoulos är en charmig taverna som har serverat traditionell grekisk mat i över 50 år. Menyn hittar man alla klassiska grekiska rätter, från moussaka och souvlaki till spanakopita och dolmades. Alla råvaror är närproducerade och rätterna tillagas med omsorg och kärlek. Detta är riktig grekisk husmanskost när den är som bäst!

En annan restaurang i Votsalakia som är värd att prova är Joanna Restaurant. Även här märker man att man tar det här med mat på allvar. Allt smakar utsökt och såväl ägarna som personalen är verkligen måna om sina gäster. En fröjd att besöka helt enkelt.

Mocambo Beach Bar är en magisk plats att njuta av en kaffe, ett glass färskpressad apelsinjuice, en öl, en drink eller vad du nu väljer att smutta på. Baren ligger precis vid vattnet och atmosfären är skönt avslappnad. Det är så att man nästan önskar att tiden skulle pausas när man sitter här och bara stirrar ut över havet.